Referenties

Op deze pagina vindt u referenties van partners en cliënten van het Data Analytics Team. 

Kjell Boeije & Lasse Robroek

Belsimpel

Het Data Analytics team heeft voor ons onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van kannibalisatie in onze prijs-algoritmes.

Met veel enthousiasme en grote zelfstandigheid hebben ze in korte tijd een aantal geavanceerde methoden toegepast en geanalyseerd. Dit leidde tot een aantal verrassende resultaten.

Wij zijn erg blij met dit resultaat, waarmee we een goede basis hebben voor een vervolgonderzoek.

Rogier Noordman & Jorran van Santen

Go Ahead Eagles

“Het Data Analytics Team (DAT) heeft ons ondersteund in het transformeren van ruwe wedstrijddata naar inzichten per positie en spelprincipe. Naast het ontwikkelen van metrics heeft het DAT in korte tijd een visualisatie tool gebouwd die deze inzichten duidelijk weergeeft.

Op basis van de inzichten van het DAT wordt intern binnen Go Ahead Eagles verder gebouwd om steeds beter het spel op het veld in data te kunnen vatten!

Ibrahim Balci

Achmea – Insurance Risk Management

Het Data Analytics Team (DAT) heeft alternatieve methodes onderzocht voor het gebruikte Interne Model binnen InterAmerican, onze Griekse entiteit. In zeer korte tijd heeft DAT het gebruikte model nagebouwd en alternatieve methodes doorgerekend.

Het eindresultaat is door DAT binnen Achmea gepresenteerd voor een grote groep Nederlandse en Griekse collega’s. Fantastisch dat dit binnen een paar weken is gelukt! Dankzij de nieuwe inzichten die wij hebben gekregen, hebben we een route uitgestippeld om het model te verbeteren. Enorm bedankt voor jullie inzet!

Harm Donkers & Tjapko Struik

TKP Datamanagement

Artikel in The Econometrist: http://deeconometrist.nl/interview-with-tkp/

TKP Pensioen zet in op hoge datakwaliteit om de beste pensioenuitvoering te kunnen bieden. Om dit te kunnen garanderen voeren wij veel controles uit op basis van ervaring en pensioenkennis. Samen met het Data Analytics Team van Vesting wilden wij hierin een extra stap zetten.

Op basis van patronen – zonder enige pensioenkennis – inzicht geven in pensioendata, was ons doel. Hierbij heeft het Data Analytics Team met verschillende afstandsbepalingen een grote variatie aan anomaliteiten naar boven weten te halen. Enkele resultaten waren reeds door pensioenspecialisten gesignaleerd, maar veel voorbeelden verdienen nader onderzoek. Door de enthousiaste manier van werken en positieve insteek bij uitdagingen bracht het team binnen 3 maanden 3 verschillende methoden voor anomalitieit detectie naar productie.

Ook hebben ze met presentaties verschillende lagen binnen de organisatie weten te overtuigen van de data analyse aanpak. Deze benadering van de data en de waarde van de geleverde producten, maakten het een zeer waardevolle en leerzame samenwerking! Een toegevoegde waarde voor het bedrijf.

Agnes Joseph

 Achmea Pensioenservices

volledig artikel: https://werkenbijachmea.nl/update/pittige-pensioenmaterie-in-een-shiny-dashboard-dit-studenten-projectteam-doet-het/

“Wat wij wilden was een visueel aantrekkelijk dashboard om allerlei doorsnedes van de deelnemerspopulatie van een pensioenfonds visueel inzichtelijk te krijgen.”

“Een vervolg daarop is de implementatie van het aankomend pensioen akkoord, zodat wij het effect op de verschillende deelnemers direct kunnen inzien en onze klanten daarover kunnen adviseren.

“Pittige pensioenmaterie, waar mensen normaal een half jaar op moeten studeren. Echt bizar hoe snel deze groep dit oppakt.”

Nick Meessen

Teamlead backend team Flitsmeister

“Het Data Analytics Team (DAT) heeft de verkeersinformatie van Flitsmeister ontvangen en bekeken wat er allemaal mogelijk was aan spitsvoorspelling op basis van deze data.

Daarnaast hebben ze ook gekeken welke data er nog eventueel gebruikt kan worden om dit te verbeteren. Nadat het Data Analytics Team een periode zelfstandig aan de slag gegaan is hebben wij een forecast model ontvangen.

Ze hebben een keurige oplevering gedaan en tussendoor netjes gecommuniceerd over de status van het project. Dankzij hun inzet hebben we nu een beter idee wat er mogelijk is met onze verkeersinformatie en gaan wij dit verder onderzoeken met behulp van het model.”

Jacques Huppes

mede-oprichter StudeerSnel.nl

“Het Data Analytics Team heeft onderzoek gedaan naar de waarde die elk online document toevoegt.

Zij hebben miljoenen rijen met data verwerkt en hebben zich niet laten afschrikken door de complexiteit die dit veroorzaakte.

Het DAT is zeer zelfstandig te werk gegaan en alle betrokkenen hebben hard gewerkt om een professioneel eindrapport op te leveren. Wij zijn blij met de inzet en het resultaat!”

Michiel Dicker

mede-oprichter en directeur Pockies

“Met dank aan de scherpe analyses die het Data Analytics Team heeft gedaan in onder andere Google Analytics zijn we tot nieuwe inzichten gekomen met betrekking tot onze Facebook marketing strategie.

Daarnaast zijn we erg blij met het forecasting model dat is gemaakt voor ons, zodat we de afzet en omzet beter kunnen voorspellen en hierdoor betere inkopen kunnen doen.”

Jeroen Westerbeek

mede-oprichter en eigenaar WoodWatch

“Het Data Analytics Team heeft voor ons met veel enthousiasme gewerkt aan dit project en in een strakke presentatie aan ons hun tastbare conclusies gepresenteerd.

Wij zijn blij met de resultaten en kunnen aan de slag met de implementatie.”

Wij helpen u graag

Het Data Analytics Team staat voor u klaar

Of u al een compleet vraagstuk klaar hebt staan of alleen benieuwd bent naar de mogelijkheden, wij kunnen u helpen. Ons team komt graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken.